Sofia Gyllenhammar

Ekonom med stort intresse för dagens och morgondagens arbetsmarknad.

Jag har en kandidatexamen inom ekonomi/marknadsföring från Handelshögskolan i Stockholm och flerårig yrkeserfarenhet inom service, personalfrågor och ledarskap. Att kombinera analys, marknadsföring och HR är något jag brinner för och får utlopp för varje dag. I min roll som Research Analyst är jag bland annat projektledare för den årliga undersökningen YPAI där Academic Work tillsammans med TNS Sifo tar reda på vad framtidens arbetskraft värderar i arbetslivet. Utöver detta hjälper jag företag med stora som små undersökningar för att bygga organisationer dit medarbetare söker sig och vill stanna kvar. I takt med att arbetskraften blir allt mindre arbetsgivarlojala krävs mer av arbetsgivare för att attrahera och behålla de bästa talangerna.

Min tid på Academic Work startade på ett av våra operativa kontor som Staffing Service Manager där jag var ansvarig för prognoser, planering, genomförande och uppföljning av den flexibla bemanningen på kontoret. Utöver ansvaret för avdelningens resultat samt ledaransvaret för mina medarbetare på avdelningen utvecklade jag ett nytt styr- och analysverktyg för att på bästa sätt följa upp kapacitet och leverans samt säkerställa lönsamheten i de olika uppdragen, detta verktyg implementerades senare inom hela organisationen. Med den operativa erfarenheten i ryggen föll sig steget mot en mer analytisk och konsultativ roll sedan naturligt.

Innan jag började på Academic Work har jag bland annat arbetat heltid på följande företag H&M, EF Education First och Adecco. Jag har även varit anställd som konsult på deltid hos TNS Sifo. På så sätt har jag kunnat se hur många av de stora företagen i Sverige arbetar, har en insikt i bemanningsbranschen från flera håll samt erfarenhet från Sveriges ledande undersökningsbolag. Jag har även studerat och arbetat utomlands under flera år och berättar gärna mer om mina år i Holland och Estland vid tillfälle.

Annonser